31 maj 2020
10:00

IK VISTA

Referat: IF HALLBY - IK VISTA

Dagens bortamatch, på mors dag och allt, spelades på Bymarksvallen, eller Skandiamäklarna IP som den heter numer. Något som förbryllade en och annan körande förälder då informationen vid samlingen på Vistavallen var att vi skulle till just Bymarksvallen. När förvirringen lagt sig och alla var på plats välkomnades vi av IF Hallbys ledare som visade oss till dagens spelplan. En plan som förmodligen var den minsta att användas för spel 7 mot 7. Redan på uppvärmningen infann sig känslan att det här kan bli tufft. Inte för att getterna (ja, hallbyiter kallas i folkmun för detta) är ett exceptionellt bra lag, utan för att fokus verkade ligga på något annat än just matchen för flera av våra spelare.

1:a halvlek
Just det här med fokus var ganska återkommande och vi fick omgående se prov på bristande fokus när Hallby efter mindre än en minut tog ledningen. Spelet i halvleken var relativt jämnt, men skärpan saknades framför båda målen och på en liten plan blir det väldigt avgörande. Undertecknad kommer inte exakt ihåg hur målen fördelades, men om minnet inte sviker alltför mycket var det 3-2 till de blåklädda hemmaspelarna. Vistas båda mål gjordes av Jonathan, det ena med en vänsterkanon från mittplan och det andra med en frispark, också den från mittplan, som seglade in över målvakten.

2:a halvlek
Andra halvlek finns inte så mycket positivt att skriva om. Hallbyspelarna ägde hela halvleken och drog även ifrån i målprotokollet. Om det inrapporterade slutresultatet 11-6 stämmer (jag fick det till 11-7) så slutade andra halvlek 6-2 till hemmalaget. De tendenser till spel som fanns i första halvlek hade ersatts av soloräder av de som hade mest vilja. I övrigt var ovilja och ofokus de två ord som tyvärr kännetecknar de rödklädda idolernas insats i andra halvlek, där hemmalaget gick till pausvila med 9-4 där Wide NS och Jonathan delade på halvlekens målskörd.

3:e halvlek
Inför sista tredjedelen var vi alla överens om att vi skulle visa Hallby att vi var ett betydligt bättre lag än vi visat de två första halvlekarna. Spelarna höjde sig ett par snäpp och vi gick upp till en 2-0 ledning i halvleken, återigen genom mål av Jonathan och Wide NS. Hallby fick in en boll och tyvärr ytterligare en, där Vista i momentet innan målet skulle haft inkast då bollen var en halvmeter över linjen. Surt att vi inte lyckades vinna sista delen av matchen, men ändå en liten höjning jämfört med de två första halvlekarna.

Den största skillnaden med dagens match jämfört med tidigare är att alltför många inte är fokuserade på vad vi ska göra på matchen. Det leder till att de som för dagen verkligen vill något försöker ta tag i det själva, och då är det väldigt svårt att spela fotboll. Om första matchen mot Habo är referenspunkten för hur bra grabbarna faktiskt kan spela så ppräglades den matchen av att ALLA var delaktiga i spelet och att ALLA ville något. Att vi inte har agerar så idag gör att Hallby vinner rättvist.